Om Sofie Frøysaa

Feminist og barriérebryter

Med åpenhet på agendaen


Sofie Frøysaa er opprinnelig utdannet grunnskolelærer, men de fleste kjenner henne nok som komikeren som kan sette fyr på et hvert publikum og en stødig foredragsholder for flere av temaene hun brenner for; mental helse, likestilling, utdanningspolitikk og humor.

Om Sofie Frøysaa

jobber for å bryte ned barriérer og tabuene som stopper oss fra å hjelpe og forstå hverandre. 

Bli kjent med

Sofie Frøysaa

Foredragsholder, komiker og forfatter fra Sørlandet


Sofie Frøysaa er opprinnelig utdannet grunnskolelærer, men jobber fulltid som komiker, foredragsholder og programleder. Hun har også gitt ut bestselgeren, Jenteloven - feministisk førstehjelp (2018) sammen med Ulrikke Falch, og har lenge vært et tydelig forbilde for unge jenter og kvinner.

Sofie har turnert Norge rundt med soloshowet Ambisiøs og deprimert, som handler om å vokse opp i Bibelbeltet med to mødre når du har Tourettes syndrom. På bakgrunn av dette ble hun i 2019 nominert til humorbransjens egen hederspris, Stå Opp-prisen. 

Høsten 2021 var hun programleder for podcasten Sofie kupper Norge, der hun intervjuet forskere ved Universitetet i Oslo for å avdekke svakheter og styrker ved det norske demokratiet. Podcasten lå lenge på topplista over de mest hørte podcastene i Norge.

Sofie er sjeldent god på infotainment, altså kunnskapsformidling blandet med humor. Hun brenner for å prate om det andre ikke vil snakke om, og har en egen evne til å ufarliggjøre tabubelagte tema, knyse myter og skape bevisstgjøring. Dette gjør hun med varme og tyngde, samtidig som hun er uredd, usedvanlig kjapp i replikken - og byr på seg selv og egne dyrekjøpte erfaringer. 

Sofie er særlig opptatt av temaene mental helse, likestilling og inkludering. Hun leder også konseptet Tabukveld, et panelsamtale-format der hun sammen med psykolog og TV-profil Benjamin Silseth inviterer spennende gjester for å prate om tabubelagte og underkommuniserte tema. Dette er et konsept som også kan bookes her.

Book foredrag

Engasjert samfunnsdebattant, komiker, forfatter og foredragsholder